Библиотека

Библиотеката на НУМТИ „Добрин Петков“ разполага с богат фонд специализирана музикална, художествена и педагогическа литература, с многобройни нотни издания, музикални учебници и помагала, енциклопедични издания, музикални справочници, дипломни работи на ученици зрелостници и компакт дискове.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Голяма част от библиотечния фонд училището е придобило като дарения от български музиканти и културни дейци: Нена Михлюзова (1902-1997) – дългогодишен преподавател по история на музиката, завещала на Пловдивското музикално училище своята къща с богата библиотека и нототека, с желанието тя да се превърне в творчески дом за младите музиканти; Камен Кенов, проф. Стоян Караиванов; проф. Георги Петров; семейство Бяндови; Гина Иванова; Михаил Михайлов; Тодор Кювлиев; Татяна Кръстева; Магдалена Дойкова и много други, както и чрез спечелен проект от Министерството на културата.

През 2017 г. арх. Ани Добринова и г-н Христо Петков – дъщерята и синът на патрона на училището Добрин Петков, дариха на училището 340 оркестрови партитури от личния нотен архив на Маестрото.

За презентацията е нужен JavaScript.