Йордан Камджалов гостува в НУМТИ „Добрин Петков“


Броени дни преди мащабния музикален проект в Пловдив на Моцартовия Реквием в изпълнение на Genesis Orchestra с диригент Йордан Камджалов и хоровия формат на „Музикална лаборатория за Човека“ с диригент Мая Василева, маестро Камджалов гостува в НУМТИ „Добрин Петков“. 

На 20 март 2017 г. Йордан Камджалов се срещна с ръководството на училището, с ученици и преподаватели, за да сподели свои мисли и творчески откровения за музиката и твореца-музикант, за най-големия феномен в световната музикална история – Волфганг Амадеус Моцарт, за един от най-великите български диригенти Добрин Петков, за огромния потенциал на българската култура.

60-минутната творческа среща се превърна в един спонтанен диалог, в който Йордан Камджалов отговори на многобройните въпроси, които отправиха към него присъстващите ученици и преподаватели.   

Творческа среща с пианистите Стивън Грю (Великобритания) и Живко Братанов


На 9 март 2017 г. пред ученици и преподаватели от НУМТИ „Добрин Петков“ британският пианист Стивън Грю съвместно със своя български колега Живко Братанов представиха своя музикален проект ‘Round the Block with Two Pianos’, базиран на основата на свободната импровизация, на индивидуалността на изпълнителя и момента на изненада.

Срещата се състоя благодарение на българския координатор на проекта Десислава Десева.