Министър Вежди Рашидов откри новата 2011/2012 учебна година в НУМТИ „Добрин Петков” – Пловдив


Министърът на културата на Република България Вежди Рашидов преряза лентата на изцяло обновената сграда на Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков” и пожела На добър час на учениците, „които са талантите на тази държава и тези, с които нацията ще се гордее. Живейте като бъдещи гении, защото това е пътят на успеха. И ако искате да бъдете най-великите хора, ще станете!” – каза в официалното си обръщение министър Рашидов.

Новата учебна година бе открита на 15 септември. Със средства, осигурени от Министерството  на културата по Европейска оперативна програма „Регионално развитие” успешно приключи реализацията на мащабен проект за модернизация на сградата на училището.

С приветствие на директора Нели Попова – Коева и поетично-музикална програма бе даден старт на 67-та учебна година в историята на училището. На церемонията присъства и Областният управител на Пловдив Иван Тотев. С вълнение и трепет първокласниците на училището прекрачиха прага на сградата, която отсега нататък ще се превърне в техен втори дом. Наред с настоящите ученици и целия преподавателски колектив, на събитието присъстваха много гости, родители, бивши ученици и приятели на НУМТИ „Добрин Петков”.

Advertisements

Коментари са забранени.