Коледен концерт матине в книжарница „Хеликон“


На 18 декември 2011г.  се състоя поредният концерт от серията музикални матинета в книжарница „Хеликон“ — Център Пловдив, посветен на коледните празници.

В концерта участваха като солисти и камерни изпълнители възпитаници на Пловдивското музикално училище от различни възрасти, които изпълниха разнообразна програма с произведения от творчеството на Хендел, Плейл, Бетховен, Паганини, Шопен, Шуман, Брамс, Гуно, Чайковски, Рахманинов, Прокофиев, Копланд и др.

Сред артистичната атмосфера на книжарница „Хеликон“ показаха своите музикални умения и постижения учениците:

от класа по пиано на Светлана Косева — Петър Димов, Николай Маринов, Ния Найденова;

 

от класа по пиано на Елена Велчева — Борис Петков, Ивелина Кръстева, Ахиллеас Зисиадис, Филиппос Зисиадис;

от класа по пиано на Снежана Спилкова — Георги Бойкин, Димитър Попов, Крикор Карагьозов, Мирела Власева;

от класа по камерна музика на Детелина Маринкева — Преслава Петрова, Богдан Иванов, Дебора Стефанова, Николай Маринов, Симеон Каранов, Борис Петков, Стефан Хубенов, Радослав Ненчев;

от класа по виолончело на Юлия Марковска — Симеон Каранов; от класа по валдхорна на проф. Стоян Караиванов — Нанси Тошева, Кристина Юмерска (в съпровод на пиано на преподавателката корепетитор Марияна Колева); от класа по цигулка на Евгения Ночева — Стефан Хубенов; от класа по цигулка на Радостина Иванова — Миро Колдамов; от класа по корепетиторска практика на Злателина Коларова — Богдан Иванов.

Водещ на програмата както обикновено бе талантливата ученичка на Мариус Куркински Сона Бохосян.

Реклами

Коментарите са изключени.