3 март – Националният празник на България бе отбелязан с тържествен концерт


НУМТИ „Добрин Петков” чества Националния празник на България с тържествен концерт, който се състоя на 2 март 2012г. в Аулата на училището.

Събитието бе открито с Химна на Република България в изпълнение на училищния хор и училищния симфоничен оркестър, продължи с тържествено слово по случай празника, поднесено от ученичката Мария Георгиева, подготвено под ръководството на преподавателя Мария Проданова и завърши с музикална програма, която включваше произведения от български композитори класици.

Пред присъстващата многобройна публика симфоничният и струнният оркестър на НУМТИ „Добрин Петков” с диригент Пламен Първанов изпълниха:

Три миниатюри за пиано и струнен оркестър от пловдивския композитор Иван Димов със солист Борис Петков, от класа на Елена Велчева; популярната по целия свят българска пиеса „Севдана” за цигулка и струнен оркестър от Георги Златев-Черкин, в която солира Наталия Тодорова, от класа на Анелия Сталева и един от символите на българската музикална класика – „Ръченица” от симфоничната сюита на Петко Стайнов „Тракийски танци”, чието изпълнение даде възхитителен финал на празника посветен на 3 март.

Коментарите са изключени.