Концерт на ученици от класа по клавирен съпровод


На 6 април 2012г. в НУМТИ „Добрин Петков“ се състоя концерт на ученици от класа по клавирен съпровод на Георги Гаджев, които акомпанираха на солисти студенти от АМТИИ — Пловдив и солисти ученици от Пловдивското музикално училище.

Акцентът в програмата бяха произведения от творчеството на Парашкев Хаджиев — редица вокални песни и арии от оперите „Луд Гидия“ и „Албена“, в изпълнение на студентите Теодора Кацарова (сопрано), Диляна Славова (мецосопрано), Юрий Илиев (тенор), Цветан Цветков (баритон) и учениците Радослав Дерменджиев (виола) и Калина Иванова (виола), които солираха под клавирния съпровод на учениците Георги Бойкин, Петър Карагенов, Георги Славов, Николай Василев, Златка Миронска, Габриела Стефанова, Мария Сопаджиева и Мирела Власева.

На концерта прозвучаха и творби от Й.С.Бах и Фр.Шопен, в изпълнение на ученичката Алекс Младенова (от класа по пиано на Весела Танева), както и ария от операта „Бохеми“ на Дж.Пучини, в изпълнение на студента Гунг Тиен Джоу (тенор), под клавирния съпровод на ученика Петър Карагенов.

Екзотичен цвят на музикалната програма придадоха и включените в нея две китайски вокални песни — от композиторите Лу Хуа Бай и Гу Дзиен Фън, в изпълнение съответно от Гунг Тиен Джоу и Цветан Цветков, и двете, под клавирния съпровод на Георги Гаджев.

В концерта взеха участие и учениците от класа по камерна музика на Снежана Георгиева — брас квартетът в състав Николай Геров (тромпет), Кристиян Попов (тромпет), Атанас Русев (валдхорна) и Ценко Мелин (туба), които изпълниха „Три миниатюри“ от Владимир Джамбазов.

Advertisements

Коментари са забранени.