Духовият оркестър озвучи откриването на учебната 2012/2013 година на Технически университет – Пловдив


Духовият оркестър на НУМТИ „Добрин Петков”, с диригент Снежана Георгиева, участва в официалното откриване на учебната 2012/2013 година в Техническия университет – София, филиал Пловдив.

Кметът на Пловдив Иван Тотев и началникът на Регионалния инспекторат по образованието инж. Иванка Киркова застанаха до директора на ТУ – Пловдив проф. д-р инж. Михаил Петров в този тържествен момент. По време на откриването се осъществи и конферентна връзка с тържеството на ТУ – София. Президентът на Република България Росен Плевнелиев откри учебната година в ТУ – София и се обърна с приветствено слово към студентите и преподавателите от всички филиали.

Духовият оркестър на НУМТИ „Добрин Петков” откри тържеството с изпълнение на Химна на Република България, Химна на Европа и с марша „Бдинци“ от Б. Кирчев. Заместник-директорът на университета доц. д-р инж. Въльо Николов специално отправи благодарност към младите музиканти от НУМТИ“Д.Петков“ и изрази надежда и готовност за съвместно сътрудничество и в бъдеще.

Всичко това се случи със съдействието  на доц. д-р Мариян Илиев, преподавател по Висша математика от Факултета по машиностроене и уредостроене, катедра Математика, физика и химия.

Advertisements

Коментари са забранени.