Рали „Хеброс“ бе подкрепено и от НУМТИ „Добрин Петков“


41-то издание на Рали „Хеброс“ (26 – 27 октомври 2012 г.) приключи с огромен успех. Възстановена бе една дългогодишна традиция. НУМТИ „Добрин Петков“ с гордост подкрепи провеждането на събитието. Училището получи благодарствено писмо, подписано от организаторите на ралито: Георги Гераджиев, председател на АСК „Булгартабак“; Недялко Петров, директор; Дамян Киров и Георги Гаджев, зам. директори. Именно на преподавателя от Музикалното училище Георги Гаджев бе идеята за това сътрудничество и той бе и координатор на съвместната работа. Георги Гаджев, в качеството си на навигатор, се състезава и се класира с пилота Георги Гераджиев на Първо място в клас N8. Преподавателят от НУМТИ „Д. Петков“ Александър Колев и учениците Златка Миронска, Николай Василев и Димитър Попов преминаха курс за подготовка и вече като лицензирани съдии към БФАС (Българска федерация по автомобилен спорт) , участваха в провеждането на ралито.

В тържествената част по стартирането на рали „Хеброс“, която се проведе на открита сцена в Международен панаир Пловдив участва Духовият оркестър на НУМТИ „Добрин Петков“ с диригент Снежана Георгиева.

Над 20 000 души гледаха на живо ралито в Международен панаир  —Пловдив и отсечките в Родопите. Възобновеното рали и спомоществова-телството на НУМТИ „Д. Петков“ бе рекламирано и в медиите — в  Нова Българска Телевизия, предаването „Животът и градът“ от 23 октомври и в пресконференция, състояла се на 22 октомври 2012 г. в Пресклуб „България“, стадион „Васил Левски“, София.

Церемонията по откриването, със специалното участие на Духовия оркестър на НУМТИ „Добрин Петков“, и специалният етап бяха излъчвани на живо в интернет страницата на списание „Ево“.

Снимки: Александър Спиров

Advertisements

Коментари са забранени.