Концерт на ученици – Творческа среща на националните училища по изкуствата


Ученици от НУМТИ „Добрин Петков“ участваха в представителен концерт в рамките на Творческа среща на млади дарования от училищата по изкуствата (класически профил), организирана от АМТИИ – Пловдив благодарение на спечелен европейски проект и на средства от субсидията за научна и художествено-творческа дейност на Академията.

Събитието се състоя на 9 и 10 ноември 2012г. в концертната зала на АМТИИ – Пловдив и включваше 7 концерта, в които се представиха музикалните таланти от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас, НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен, НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ – Русе, НУМСИ „Христина Морфова“ – Стара Загора, НУИ „Добри Христов“ – Варна, НМУ „Любомир Пипков“ – София и НУМТИ „Добрин Петков“ – Пловдив.

Наред с част от директорите на участващите училища, като представител на Министерството на културата, на Творческата среща присъства и г-н Румен Джуров.

Музикалните изяви на младите български дарования завършиха с концерта на учениците от Пловдивското музикално училище, който се състоя на 10 ноември 2012г. По реда на изпълненията в него взеха участие:

Крикор Карагьозов (от класа по пиано на Елена Велчева): Арам Хачатурян – Токата;

Тифани-Сидни Микова (от класа по пиано на Светлана Косева): Николай Римски-Корсаков – „Полет на бръмбара“;

Николай Маринов (от класа по пиано на Светлана Косева): Бела Барток – „Алегро Барбаро“;

Борис Петков (от класа по пиано на Светлана Косева): Фридерик Шопен – Две прелюдии;

Невена Атанасова (от класа по флейта на Ивайло Василев): Жак Ибер – Пиеса за соло флейта;

Никол Маринова (от класа по цигулка на Анелия Сталева): Сергей Прокофиев – Валс из балета „Пепеляшка“, клавирен съпровод Ирен Капеловска;

Димитър Панайотов (от класа по тромпет на Пенчо Пенчев): Ален Визути – „Каскади“ за соло тромпет;

Петър Димов (от класа по пиано на Светлана Косева): Сергей Прокофиев – Етюд №1;

Румяна Гавадинова (от класа по виолончело на Юлия Марковска): Габриел Форе – Елегия, клавирен съпровод Александър Колев;

Йоан Балджиев (от класа по пиано на Снежана Спилкова): Фридерик Шопен – Балада №3.

Advertisements

Коментари са забранени.