Феноменалният цигулар Ясен Тодоров свири в НУМТИ „Добрин Петков“


На 23 ноември 2012г. изключителният музикант и цигулар от световна величина Ясен Тодоров изнесе покъртителен концерт в Аулата на НУМТИ „Добрин Петков“ с безупречното, стилово перфектно и технически съвършено изпълнение на едно от най-големите предизвикателства в цигулковия репертоар — трите сонати за соло цигулка (№ 1 g moll, № 2 a moll, № 3 C dur) от Йохан Себастиан Бах.

Концерт, който ще се помни дълго и който възвърна спомена и остави надеждата у многобройната публика професионални музиканти, че както в близкото минало, така и днес и на българската музикална сцена се случват чудеса, достойни за най-реномираните концертни подиуми.

Започнал музикалното си образование в Пловдивското музикално училище, впоследствие продължил обучението си в Академията по изкуствата в Айдълуайлд, Калифорния, САЩ / Idyllwild Arts Academy, California, USA, понастоящем Ясен Тодорв е световноизвестен концертиращ изпълнител и преподавател по цигулка в Държавния университет в Сан Франциско, Калифорния, САЩ / San Francisco State University, USA.

Advertisements

Коментари са забранени.