Маестро Васил Казанджиев дирижира оркестъра на НУМТИ „Добрин Петков“


Есенното издание на ІІІ Международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“ — един проект на фондация „МузикАртисимо“, осъществен с подкрепата на фондация „Америка за България„, Министерството на културата, Община Пловдив и Общински институт „Старинен Пловдив“, завърши на 24 ноември 2012г. в Балабановата къща с впечатляващ концерт на симфоничния оркестър на НУМТИ „Добрин Петков“, който съпровождаше най-младите солисти ученици, възпитаници на училището.

Талантливите музиканти свириха под диригентството на големия български диригент и композитор акад. Васил Казанджиев — Детска симфония от Йозеф Хайдн

и под ръководството на диригента на училищния оркестър д-р Пламен Първанов — Allegro maestoso от Концерт за цигулка и оркестър № 9 ла минор от Шарл Берио със солист  Стефан Хубенов (от класа по цигулка на Евгения Ночева)

и Adagio и Allegro assai от Концерт за пиано и оркестър №23 Ла мажор K.488 от Волфганг Амадеус Моцарт със солист Николай Маринов (от класа по пиано на Светлана Косева).

В обръщението си преди началото на концертната програма маестро Васил Казанджиев сподели пред многобройната публика своето възхищение от подготовката и качествата на младите пловдивски музиканти, изтъквайки, че те най-заслужено и достойно носят името на своя патрон — големия български диригент Добрин Петков.

Думи на признателност към всички участници в концерта, към всички организатори и специални благодарности към директора на училището г-жа Нели Попова-Коева изказа и главният мениджър на фестивала „Дни на музиката в Балабановата къща“ г-жа Мила Павлова.

Advertisements

Коментари са забранени.