Открити уроци по цигулка на професор Йова Йорданова


От 19 до 21 февруари 2013г. в НУМТИ „Добрин Петков“ се проведоха открити уроци по цигулка с ръководител проф. Йова Йорданова — педагог в Московската консерватория „П.И.Чайковски” и Централната музикална школа при Консерваторията в Москва, автор на нова система на обучение по цигулка, лауреат на държавни премии от България и Русия, член на Американската организация на педагозите по струнни инструменти.

В рамките на гостуването си в училището проф. Йова Йорданова презентира своя „Буквар за малките цигулари“ като пособие в педагогическата работа в най-ранна детска възраст и неговите особености в сравнение с останалите 

начални школи по цигулка. На представянето присъстваха цигулковите педагози в училището Анелия Сталева, Евгения Ночева, Валентина Тенчева, Мая Тодорова-Ковачева, Радостина Иванова и други преподаватели, както и представители на пловдивските медии в лицето на Александър Карадимов и Веселка Иванова.

Проф. Йова Йорданова проведе уроци по цигулка с учениците от Начален курс: Ева-Фей Макгонегал и Теодор Георгиев от класа на Анелия Сталева; Катрин Христова от класа на Евгения Ночева; Ани Панова, Зорница Георгиева, Йоана Янкова, Мишел Хачикян и Благовест Георгиев от класа на Валентина Тенчева; Яна Панова и Пресияна Игнатова от класа на Мая Тодорова-Ковачева; Миро Колдамов от класа на Радостина Иванова.

Advertisements

Коментари са забранени.