Творчески обмен: НУМТИ „Добрин Петков“ – НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“. Част Втора.


Втората част на проекта „Пространство за идеи“ 2012-2013 година между НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас и НУМТИ „Добрин Петков“ – Пловдив се проведе от 25 до 28 февруари 2013г. на територията на Пловдивското музикално училище. /за първата част на проекта – виж тук/

Съобразно седмичното разписание и тематичното разпределение на учебния материал по съответната учебна дисциплина, НУМТИ „Добрин Петков“ като домакин в провеждането на втората част от проекта предостави своята база и училищни класове за открити уроци на педагозите от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ Ивелина Манолакева като преподавател по математика, Снежа Христова като преподавател по английски език, Христо Кожухаров като преподавател по кларинет и Стоян Маринов като преподавател по класическа китара.

От страна на Бургаското музикално училище в проекта участваха учениците Виолета Адамова (специалност цигулка), Даяна Илиева (специалност флейта), Кристина Събева (специалност поп и джаз пеене) и Станислав Караманов (специалност пиано), които се включиха в учебния процес по общообразователни, музикално-теоретични и часове по специален предмет, според програмата на учениците от гимназиалния курс в НУМТИ „Добрин Петков“. На 28 февруари ученици от 11 клас от НУМТИ „Д.Петков“ и гостуващите ученици от Бургас участваха във викторина, организирана от Ивелина Манолакева.

В заключителния концерт на 28 февруари 2013 г. участваха учениците Виолета Адамова, Кристина Събева, Станислав Караманов и Даяна Илиева от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас и учениците Константинос Киримис, Димитър Дзанев, Мария Петрова и ансамбъл „Китара камерата джуниър“ и преподавателите-акомпанятори Александър Колев, Ирен Капеловска и Мария Заваринова от НУМТИ „Добрин Петков“ – Пловдив.

Приятен завършек на гостуването сложи дискотеката във вечерта преди отпътуването от Пловдив на бургаските ученици и преподаватели.

Снимки: д-р Милена Вълчева, Мария Георгиева, Мария Петрова, Виктор Христев

Коментарите са изключени.