Майсторски клас на Вангел Тангъров


От 19 до 26 юни 2013 година в НУМТИ „Добрин Петков“ се проведе майсторски клас по кларинет на Вангел Тангъров, бивш възпитаник на училището и ученик на г-н Димитър Боянов. Майсторският клас бе част от програмата на IV Международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“.

Д-р Вангел Тангъров преподава в Тексаския държавен университет, Остин, Тексас, САЩ и е първи кларинетист в оркестрите на „Остин Лирик Опера“,  Мид-Тексас Симфони и Симфоничен оркестър „Виктория“ (САЩ).

В откритите уроци взеха активно участие ученици от класа по кларинет на Димитър Боянов, студенти от класа по кларинет на Едуард Сарафян в АМТИИ – Пловдив, както и чуждестранни студенти, възпитаници на Вангел Тангъров.

На 26 юни се състоя концерт, на който свириха част от участниците в майсторския клас — Димитър Дзанев, Кристиан Костадинов, Христо Попов, Добромира Ваклинова, Мариан Божидаров, под клавирния съпровод на Ирен Капеловска и дуото кларинети Сунг-Джу Янг и Бора Мун, под клавирния съпровод на Екатерина Тангърова.

След края на концерта, на всички участници в майсторския клас Вангел Тангъров връчи дипломи за участие.

 

Advertisements

Коментари са забранени.