Коледен спектакъл на балетните класове, 2013 година


На 14 декември 2013 година балетните класове на НУМТИ „Добрин Петков“ поднесоха своя коледен спектакъл пред многобройна публика. Участваха ученици от втори, седми и осми клас от класовете по балет на педагозите Смиляна Зафирова, Галина Гешева и Русалия Кирова. 

Концертът започна с изпълнението на „Перли“, фрагмент от балета „Конче вихрогонче“, музика Пуни, хореография Ал. Горски, в изпълнение на Николета Димитрова и Ангелина Димитрова, педагог Смиляна Зафирова.

Дима Капсарева изпълни модерен танц с авторска хореография.

Учениците от втори клас изпълниха Испански танц от балета „Лешникотрошачката“ на П.И.Чайковски, солисти Виктория Петрова и Мирослав Крумов, хореограф и репетитор Русалия Кирова.

Индийски танц от „Лешникотрошачката“ на Чайковски в изпълнение на ученици от втори клас, хореограф и репетитор Русалия Кирова.

Руски танц от „Лешникотрошачката“ на Чайковски в изпълнение на Николета Димитрова, Ангелина Димитрова и Мирослав Крумов, педагог Смиляна Зафирова.

Японски танц от „Лешникотрошачката“ на Чайковски в изпълнение на ученици от втори клас, хореограф и репетитор Русалия Кирова.

Ученици от седми клас, с педагог Галина Гешева, изпълниха Сегидиля от балета „Дон Кихот“, музика Минкус.

Последва Цигански танц от балета „Есмералда“, музика Пуни, в изпълнение на ученици от осми клас, с педагог Смиляна Зафирова.

Ученици от седми и осми клас, с педагози Галина Гешева и Смиляна Зафирова, изпълниха Пролог из балета „Спящата красавица“ на Чайковски, хореография М.Петипа. Репетитори – Русалия Кирова, Смиляна Зафирова и Галина Гешева. 

Ученици от седми и осми клас изпълниха вариации из балета „Спящата красавица“ на Чайковски, педагози и репетитори Смиляна Зафирова и Галина Гешева. 

Тържествен край на спектакъла с Кода, фрагмент из „Спящата красавица“ на Чайковски, в изпълнение на Иванка Узунова, Виктория Петрова, Виктория Илиева, Ивелина Петрова, Николета Димитрова, Дима Капсарева. Хореография – Русалия Кирова. Педагози и репетитори – Галина Гешева и Смиляна Зафирова. 

Advertisements

Коментари са забранени.