Ученици от специалността Народно пеене гастролираха в Париж


От 10 до 14 ноември 2021 г. група ученици от специалността народно пеене в НУМТИ „Добрин Петков” и участници в майсторския клас на проф. д-р Светла Станилова посетиха Париж, където участваха с успех в тържествения концерт по случай 15 години от създаването на Българското училище „Кирил и Методий” в Париж. Концертът се състоя на 12 ноември 2021 г. в църквата на фондация „Йожен Наполеон”.

По време на престоя си възпитаниците на НУМТИ „Добрин Петков” осъществиха и среща с българския посланик в Париж Николай Милков, съпроводена от кратка концертна програма в Посолството на България в Париж.

Програмата им включваше още участие в литературно четене на гроба на Мина – любимата на поета Пейо Яворов, както и посещение на едни от най-големите културни забележителности на френската столица (Айфеловата кула, катедралата „Нотр Дам”, Триумфалната арка, Монмартър, базиликата „Сакре Кьор” и др.).

За успешната реализацията на събитието учениците и проф. Станилова изказват благодарност на директора на Българското училище в Париж Камелия Конакчиева, на организатора Лиляна Йорданова, както и на Национален фонд „Култура” и програма „Мобилност”, по чийто проект бе осъществен гастролът.

Снимки: проф. Светла Станилова

Коментарите са изключени.